Wij geloven in de juiste fit

Wij bij Bikefun hebben een passie voor fietsers. We hebben in de loop der jaren ervaren dat het bij een fietser om meer draait dan de fiets alleen. Het draait om het creëren van de perfecte synergie tussen rijder en machine. Het draait om comfort, efficiëntie, prestaties en om langer te kunnen rijden.

Bikefun heeft hierop ingespeeld door gebruik te maken van het Trek PrecisionFit systeem. We weten dat een fiets die goed past, een betere rijbeleving oplevert. We hebben een passie voor het product en een passie voor fietsers.

We geloven in de juiste fit.

stuurpen.pers.fit

Bij een fietser draait het om meer dan alleen de fiets.

Om de perfecte synergie te creëren tussen rijder en fiets maken wij bij Bikefun gebruik van het Trek PrecisionFit systeem.
Als Precision Fitter werken wij individueel met elke rijder toe naar het vinden van deze perfecte synergie. De beste manier om dit te doen is gebruik te maken van de krachtigste informatie bron: de rijder zelf.
Hiermee bedoelen we dat alles valt of staat bij communicatie. Uitgangspunt is de informatie die wij als fitter en rijder met elkaar delen, zodat elke rijder aan het eind van het PrecisionFit proces niet alleen goed op zijn fiets zit, maar ook dat hij tijdens dit proces informatie vergaard, inzicht krijgt en daardoor begrijpt wat een fit inhoudt.

De fitters van Bikefun zijn eigenlijk, met behulp van het Trek PrecisionFit systeem, probleemoplossers. Door onze kennis, ervaring, goed luisteren en het kritisch denken, stelt dit alles ons in staat om echt de persoonlijke service te bieden die nodig is voor de unieke aard en aspiraties van elke rijder individueel.

Het PrecisionFit programma zelf bestaat uit verschillende benaderingen. Het is gebaseerd op anatomie, ergonomie en aerodynamica.
Bij het ontwikkelen van dit programma, de bijbehorende middelen en producten, is gebruik gemaakt van ervaringen en vaardigheden van een breed scala aan professionals.

Bekijk hier de Trek PrecisionFit intro-video

Omdat het fitting proces gebaseerd is op anatomie, ergonomie en aerodynamica en de fitters van Bikefun een optimale service willen bieden, werken wij nauw samen met een zeer ervaren fysiotherapeut, die tevens een passie voor het fietsen heeft.
Zodoende wordt er optimaal gebruik gemaakt van de kennis en ervaring uit beide beroepstakken om de fitting zo perfect mogelijk te laten aansluiten op de wensen en mogelijkheden van de individuele rijder.

 

Bikefun Precision fitters & Anatomie

De Precision fitters van Bikefun bezitten kennis van het volgende:

  • de complexiteiten van de biomechanica en anatomie van een rijder
  • hoe wijzigingen aan de fiets, invloed kunnen hebben op de prestaties van het lichaam
  • en heel belangrijk:  hoe deze kennis overgebracht kan worden op een eenvoudig te reproduceren manier.

 

Ken je anatomie..

Het is essentieel als fitter om een elementaire kennis te hebben van de menselijke anatomie en daarnaast een duidelijk beeld

te hebben van de rol die elk deel van het lichaam speelt bij het fietsen.

De samenwerking met onze ervaren fysiotherapeut sluit hierbij perfect aan!

Het interview

Tijdens het interview worden er enkele contactgegevens genoteerd en besteden we veel tijd aan jouw achtergrond en geschiedenis als rijder én – indien van toepassing – noteren wij informatie over eventuele (oude of bestaande) blessures c.q. klachten.

Deze informatie kan van belang zijn voor bepaalde facetten tijdens de fit waaraan wij dan meer aandacht kunnen besteden.
Na het interview worden de maten van jouw fiets, zoals de fiets op dat moment staat afgesteld, opgenomen.

Fysieke beoordeling..
Voor de fysieke beoordeling  wordt je verzocht jouw fietskleding aan te trekken. Ook hier vindt er, na het aankleden, een uitgebreide observatie plaats.
Aandacht voor o.a. algehele houding, voeten, knieën, heupen, rug en schouders ontbreken niet. Er worden enkele lichaamsmaten opgemeten
en er is aandacht voor jouw flexibiliteit. Voor de triatlonfit worden er nog een aantal extra testen gedaan.

Afstellen van de schoenen..
De fitting gaat verder met het opmeten van bepaalde raakvlakken van je voet, waarna je de fietsschoenen aantrekt en er o.a. een uitlijning
van de schoenplaatjes zal plaatsvinden.

Uiteraard wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld!

Observatie en diverse afstellingen

Nu begint voor jou de inspanning.

Er wordt je gevraagd om plaats te nemen op de fiets. Terwijl je op de fiets zit, die gemonteerd staat op een podium, krijg je een paar aanwijzingen met betrekking tot de aan te nemen houding, waarna je mag gaan pedaleren.

Er wordt een observatie gedaan van jouw zithouding c.q. fietshouding door middel van o.a. uw positie van het onder- en bovenlichaam.

Diverse aanpassingen van o.a. zadel, stuur, stuurpen etc. –indien nodig- worden verricht.
Aan dit gedeelte van de meting wordt veel tijd besteed en zul je ervaren dat er op de kleinste details gelet wordt én is er sprake van
intensieve interactie met jou als rijder.

Er wordt nog even kort stilgestaan bij de tijdens het interview vastgestelde problemen of ongemakken.
Er volgt een toelichting op eventuele wijzigingen én de hieruit voortvloeiende voordelen voor jou als rijder.

Nieuwe bike fit afstellingen worden op je fiets gemeten en in een dossier vastgelegd.

Vervolg afspraak

Het is in een aantal gevallen raadzaam om een vervolg afspraak te plannen, daar er gedurende de eerste paar weken,
misschien nog hier en daar aanpassingen gedaan kunnen worden om jouw fietshouding te verfijnen.

Soms kan er het advies gegeven worden om eens een expert buiten onze winkel te raadplegen
(denk aan chiropractors, sportarts etc.)

De bevindingen van jouw bike fit meting worden via e-mail aan je toegestuurd en worden
bij ons bewaard om een goede historie voorhanden te hebben bij eventuele
toekomstige vervolg metingen.

Uiteraard wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld

Dynamische Analyse 175 - kopie

 

Dynamische Analyse 75 - kopie